Takaisin
Englanninkielinen päiväkoti Pilke avasi ovensa Kalasatamassa

Uusi päiväkoti, joka sijaitsee Visio-tornitalon kivijalassa, tarjoaa varhaiskasvatusta paikallisille lapsille ja hyvät ulkoilumahdollisuudet muun muassa Bryga-puistossa.

Huhtikuussa 2024 avattiin Pilke Playschool Kalasatama Visio-tornitalon alakerrassa. Englanninkielinen päiväkoti tarjoaa varhaiskasvatusta 40 lapselle. Päiväkoti on osa vuonna 2003 perustettua Pilke-päiväkotiyritystä.

“Halusimme perustaa tälle sijainnille pienen lähipäiväkodin palvelemaan tornien ja lähikortteleiden asukkaita”, toteaa Pilkkeen strategiajohtaja Antti Pirttimäki.

 

Varhaiskasvatusta kielitaitoa tai kansainvälisyyttä tarvitseville perheille

Päiväkodin tilat on huomioitu rakennuksessa alun alkaen: SRV:n rakentamiin tornitaloihin on jo niiden suunnitteluvaiheessa varattu paikka päiväkodille, joka palvelee alueen asukkaita osana kaupugin palveluverkkoa. Päiväkodin kieli on englanti, mutta sen toiminta noudattaa muiden suomalaisten päiväkotien tavoin Suomen varhaiskasvatuslakia ja -suunnitelmaa. Toiminta päitää sisällään esimerkiksi musiikkihetkiä, leikkiä, ulkoilua ja lepohetkiä.

”Palvelemme ilolla ja lämmöllä perheitä alueella, jossa perheet ovat monelta osin kansainvälisiä tai lapsen tuleva englannin taito on perheelle muuten tärkeää”, päiväkodin johtaja Katariina Lemmetti sanoo.

 Lapsilta tai huoltajilta ei edellytetä olemassa olevaa englannin kielen taitoa, ja kaikki ovat tervetulleita oppimaan englantia.

 

Pilke Playschool Kalasatama sijaitsee Visio-tornitalon kivijalassa.

 

 Englanninkielinen päiväkoti keskeisellä paikalla

Päiväkodin lapset pääsevät ulkoilemaan tornitalojen keskellä olevaan Bryga-puistokannella, jonne sen piha ulottuu. Vuoden ympäristörakenteena ja Vuoden piharakenteena palkittu Bryga on paitsi turvallinen näköalapaikka myös kaupunkiluonnon monimuotoisuutta kasvattava taidonnäyte. Lisäksi päiväkodin toiminnassa hyödynnetään alueen muita puistoja ja leikkipaikkoja.

Pilkkeen edustajat kiittelevät erityisesti uuden paikan sijaintia lähellä keskustaa, hyviä kulkuyhteyksiä ja monipuolisia maisemia. Ikkunasta näkyvät erilaiset kulkuneuvot, kuten alapuolella kulkeva metro, sekä pihan reunalta näkyvät Mustikkamaa ja Korkeasaari.

Päiväkoti toivottaa lämpimästi kaikki tervetulleiksi tutustumaan sen toimintaan osoitteessa Hermannin rantatie 3. Päiväkoti sijaitsee viidennessä kerroksessa, ja sinne pääsee leikkipihan poikki.