Kalasataman palvelut

 

Palveluiden läheisyys kuuluu tärkeimpiin syihin, miksi kaupungeissa asutaan ja niihin muutetaan. Mitä lähempänä palvelut ovat, sitä helpommaksi arki käy. Kalasataman alueella asukkaille on tarjolla kaikki tarvittavat palvelut elämän jokaiseen tilanteeseen.

image-1526

Lähteet

Helsingin karttapalvelut: https://kartta.hel.fi/

Palvelukartta: https://palvelukartta.hel.fi/fi/

Palveluiden läheisyys kuuluu tärkeimpiin syihin, miksi kaupungeissa asutaan ja niihin muutetaan. Mitä lähempänä palvelut ovat, sitä helpommaksi arki käy. Kalasataman alueella asukkaille on tarjolla kaikki tarvittavat palvelut elämän jokaiseen tilanteeseen.

 

Ruokakaupat, kivijalkaliikkeet, parturi-kampaamot ja terveyspalvelut ovat Kalasatamassa avoinna niin arkea kuin juhlaa varten. Kaupallisia palveluita päivittäistavarakaupoista kulttuuriin on saatavilla kauppakeskus REDIn lisäksi katutasossa ympäri Kalasataman aluetta.

Kulttuuria on tarjolla sekä alueen asukkaille että vierailijoille ympäri vuoden. Kalasatamaan on pystytetty useita pysyviä sekä vaihtuvia tilataideteoksia, ja muun muassa Suvilahden ja Teurastamon alueilla järjestetään jatkuvasti erilaisia tapahtumia. Lisäksi Korkeasaaren eläintarha sijaitsee aivan Kalasataman vieressä.

Koululaiset saavat viettää koko peruskouluaikansa samassa Kalasataman koulussa, ja koulujen ja päiväkotien määrää laajennetaan lähitulevaisuudessa entisestään. Alueen asukasmäärä on kasvussa, minkä vuoksi uusia kaupallisia ja julkisia palveluita suunnitellaan ja rakennetaan koko ajan.

Tutustu alla esimerkkeihin monipuolisista palveluista, joita Kalasataman asukkaille on tarjolla!

Kalasataman palveluyhtiöt

 

Kalasataman alueella toimii kaksi palveluyhtiöitä, jotka rakennuttavat, omistavat, hallinnoivat ja ylläpitävät yhteispihoja, yhteisiä kerhotiloja sekä maantasoisia autopaikkatontteja.

image-433

Kaupalliset palvelut

 

Kalasataman alueelta löytyy ruokakauppoja, erikoisliikkeitä, ravintoloita, kauneudenhoitopalveluita, viihdettä sekä paljon muuta – arkeen ja juhlaan. Kuuluisin ja kattavin alueen kaupallisista palveluista on Kauppakeskus REDI, joka tunnetaan eurooppalaista katukulttuuria tavoittelevasta tyylistään.

Alueella voi esimerkiksi herkutella italiailaisella ruoalla, nautiskella laajasta olutvalikoimasta tai tutustua erinäisiin pop-up-liikkeisiin.

Lisäksi uusia liikkeitä, ravintoloita ja muuta kaupallista toimintaa syntyy koko ajan erityisesti asuinrakennusten katutasoihin ympäri Kalasataman aluetta. Myös Tukkutorin alueen kaupat, ravintolat ja palvelut ovat lähellä.

image-1521

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus

 

Terveysasemapalvelut, sosiaalipalvelut, suun terveydenhuollon palvelut sekä psykiatria- ja päihdepalvelut on järjestetty Kalasatamassa saman katon alle. Apua terveyden ja elämän eri ongelmatilanteisiin on saatavilla matalalla kynnyksellä.

Lisäksi Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus tarjoaa muun muassa fysio- ja toimintaterapiapalveluita, senioripalveluita, maahanmuuttopalveluita, vammaispalveluita, ehkäisyneuvontaa ja laboratoriopalveluita.

image-455

Kalasataman päiväkodit ja koulu

 

Kasvavassa Kalasatamassa laajenevat myös julkiset palvelut kuten koulujen ja päiväkotien opetustarjonta. Syksystä 2016 asti alueen lapset ovat päässeet yhtenäiselle koulupolulle, ja Kalasataman peruskoulussa toimivat nykyään luokat 1–9.

Nuorempia lapsia ajatellen alueen päiväkotien lukumäärä on kasvussa, jotta kaikille halukkaille on tulevaisuudessa tarjolla entistä laadukkaampi ja kätevämpi päivähoitopaikka. Uudet päiväkodit avataan Sompasaareen ja Verkkosaareen, ja päiväkotien yhteydessä järjestetään lisäksi kerhotoimintaa.

 

image-437

Liikunta- ja virkistyspalvelut

 

Harrastuksiin ja liikuntaan on Kalasatamassa lukemattomia mahdollisuuksia. Niistä tärkeimpiin kuuluu Mustikkamaan ulkoilualue, josta löytyy muun muassa lenkkeilyreittejä, uimaranta, pelikenttiä sekä koirapuisto. Alueelta löytyy myös uusi ulkokuntosali, joka on sekä asukkaiden että ohikulkijoiden käytössä. Pääsyä Mustikkamaalle helpottaa Sörnäistenniemestä johtava kevyen liikenteen Isoisänsilta, joka on on jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kovassa käytössä.

Lisäksi Kalasatamanpuistossa olevaa pelikenttää jäädytetään säiden salliessa talvisin, ja koulun liikuntasalissa järjestetään yhdistysten ylläpitämiä liikuntavuoroja. Kalasataman rantoja kiertää alueen valmistuessa kuusi kilometriä pitkä, monipuolinen rantareitti.

image-447