Kalasataman alueen liikennöinti

 

Liikennöinti Kalasatamaan sujuu joutuisasti kulkuvälineeseen katsomatta. Alueella pääsee liikkumaan muun muassa autolla, julkisilla kulkuvälineillä, pyörällä ja jalkaisin. Lisäksi liikenteen sujuvuus on tärkeässä roolissa, kun Kalasataman aluetta kehitetään.

image-439

Lähteet

Helsingin karttapalvelut: https://kartta.hel.fi/

Palvelukartta: https://palvelukartta.hel.fi/fi/

Kalasatamaan on helppo saapua niin joukkoliikenteellä, pyörällä kuin autollakin.

 

Yhteistä monille Kalasataman asukkaille on, että he viettävät aktiivista, liikkuvaa elämää. Tästä johtuen liikenneyhteydet on pyritty rakentamaan joustaviksi ja vaivattomiksi, oli kyse sitten esimerkiksi pääsystä Helsingin keskustaan tai liikkumisesta Kalasataman alueen sisällä.

Ylimääräistä liikennettä ja tilaa vieviä parkkipaikkoja on pyritty Kalasatamassa vähentämään, jotta alue säilyy mahdollisimman rauhallisena, miellyttävänä ja turvallisena. Esimerkiksi jätteidenkeruuseen liittyviä huoltoajoja on vähennetty jätteiden putkikeräysjärjestelmän avulla, ja asuntojen parkkipaikat on sijoitettu pihakansien alle, pois katutasosta.

Kalasatama on merellinen alue, jossa luonto on lähellä ja jossa kelpaa liikkua myös polkupyörällä tai jalan. Kevyt liikenne ja nuoret kulkijat onkin otettu vahvasti huomioon teiden sekä katujen suunnittelussa, ja lisäksi lukuisat puistot sekä viheralueet tuovat luonnon keskelle Kalasataman kaupunkimiljöötä.

Ajoyhteydet ja pysäköinti

 

Oma auto helpottaa monen ihmisen ja perheen elämää, ja joillekin se on jopa arjessa välttämätön kulkuneuvo. Autolla Kalasatamaan pääsee helposti esimerkiksi Itäväylää tai keskustan suunnasta Sörnäisten rantatietä pitkin.

Alueen tuleva kasvu on myös otettu huomioon kaavoituksissa ja tieliikenteen suunnittelussa, ja uudet, avautuvat reitit tarjoavat entistä soljuvampia mahdollisuuksia niin joukkoliikenteelle kuin yksityisautoilijoillekin.

Asuntojen autopaikat sijaitsevat pihakansien alla, mikä vähentää katujen varsille pysäköityjen autojen määrää. Kadunvarsipysäköinnistä Kalasatamassa vastaa Helsingin kaupunki, ja kadunvarsipaikkoja on tarjolla asiakkaita, vieraita sekä autojen yhteiskäyttöpalveluita varten. Lisäksi alueelta löytyy yksityisiä parkkialueita: esimerkiksi yksin kauppakeskus REDIn tiloissa on pysäköintipaikkoja lähes 2 000 autolle.

Maanpäällinen asukaspysäköinti Kyläsaaressa

 

Kalasataman Palvelu Oy rakentaa ja huoltaa Kyläsaaren alueen pysäköintipaikkoja. Muun Kalasataman osalta pysäköintilaitoksista vastaavat taloyhtiöt itse, ja kadunvarsipysäköinnistä vastaa Helsingin Kaupunki.

Tee vikailmoitus asukaspysäköinnistä

 

Kiinteistöhuolto MAK Oy

Asiakaspalvelumme auttaa sinua numerossa: 020 7303300. Asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 8.30–16.00. Voit olla meihin yhteydessä myös sähköpostitse: [email protected]

Toimistoaikojen ulkopuolella sinua palvelee huoltopäivystys 24/7, jonka tavoitat samasta numerosta: 020 7303300.

image-1321

Sujuvat joukkoliikenneyhteydet

 

Kalasataman metroasema palvelee lukemattomia asukkaita, työssäkävijöitä ja muita kulkijoita joka päivä. Matka Rautatientorille taittuu metrolla kuudessa minuutissa. Lisäksi Kalasataman metroasema ja kauppakeskus REDI muodostavat yhdessä joukkoliikenteen vaihtopaikan, jossa pääsee sujuvasti siirtymään liikennevälineestä toiseen.

Linja-autot liikennöivät kattavasti Helsingin keskustan ja eri päätepisteiden välillä, ja Kalasataman läpi kulkeekin monta vilkasta bussilinjaa.

Tulevaisuudessa Kalasataman katukuvaan kuuluvat myös raitiovaunut. Lähivuosina käyttöön otettavan raitiotieyhteyden on suunniteltu ulottuvan Kalasatamasta Vallilanlaakson kautta Pasilaan.

Julkisen liikenteen reittioppaat, tiedot yksittäisistä pysäkeistä ja sekä ajantasaiset aikataulut löytyvät Reittioppaasta.

 

Reittiopas

Pyörä- ja kävelyreitit Kalasatamassa

 

Aimo annoksen luonnonläheisyyttä Kalasatamaan tuo Mustikkamaan ulkoilualue, josta löytyy useita erilaisia lenkkeilyreittejä. Mustikkamaata voi lähteä katsastamaan myös pyörällä, ja alueella sijaitsee myös muun muassa pelikenttiä ja uimaranta.

Luonnon lisäksi merellisyys on Kalasataman tärkeimpiä ominaisuuksia. Ulkoilijat pääsevät nauttimaan molemmista rantareitillä, joka valmistuessaan on kuusi kilometriä pitkä.

Yleensä katujen istutukset, puistot sekä muut viheralueet rakennetaan vaiheittain asuntorakentamisen kanssa samassa aikataulussa. Kalasataman alueelle onkin suunnitteilla sekä rakenteilla useita uusia ja tulevia puistoja, joiden avulla jokainen voi luoda myös oman luonnon ja kaupunkimaisemat yhdistävän ulkoilureittinsä.

Tulevaisuudessa Kalasatamasta pääsee pyörällä ja kävellen myös keskustaan Kruunusillat-yhteyttä pitkin.

image-1505

Palvelut

 

Kalasataman kattavasta palveluvalikoimasta löytyy kaikki tarvittava. Julkiset palvelut, liikunta- ja virkistysmahdollisuudet sekä lukuisat kivijalkamyymälät ravintoloineen ja erikoisliikkeineen tarjoavat jokaiselle jotakin.

image-1527