Takaisin
Visio valmistunut Kalasatamaan neljäntenä tornitalona – korkeissa rakennuksissa hyödynnetään uudenlaista teknologiaa

Visio valmistui vuoden 2023 lopulla 98 metrin korkeuteen meren pinnasta, kauppakeskus Redin lounaiskulmaan.

 

Kalasataman asuintornitalo Visio on valmistunut loppuvuodesta 2023. Rakentaminen alkoi tammikuussa 2022. Visio on neljäs SRV:n Kalasatamaan kaavailemasta kahdeksan tornitalon kokonaisuudesta.

Ensimmäiset asukkaat muuttivat taloon joulukuussa. ”Muuttaminen jatkuu alkuvuodesta 2024”, kertoo Vision isännöitsijä Matteus Malinen. Vision isännöinnistä vastaa Retta Management.

Uudenlaista asumista ja isännöintiä

Tornitaloasuminen on yleistynyt Suomessa viime vuosina. Korkeita asuintaloja on Itä-Helsingissä noussut jo esimerkiksi Vuosaareen ja Herttoniemeen. Visio sijaitsee Redin lounaiskulmassa, josta avautuu näköalat etelään ja länteen.

Korkean talon isännöinti ei poikkea muustakaan isännöinnistä, Malinen paljastaa. Joitain eroja kuitenkin on. ”Tämä on iso talo ja asukasmäärä on suuri, joten juoksevia asioita on luonnollisesti enemmän kuin pienemmissä yhtiöissä. Erilaista talotekniikkaa on myös enemmän”, hän toteaa.

Rakennuksen ulkosivulla on esimerkiksi korkeissa rakennuksissa käytettävä huoltokelkka, jonka avulla voidaan huoltaa julkisivua ja puhdistaa ikkunoita. Isännöitsijän on pysyttävä kartalla sen käyttämisestä ja mahdollisista ongelmista, jotta laite sekä myös julkisivut pysyvät kunnossa. ”Laite on tullut kohdalle ensimmäistä kertaa urani aikana”, Malinen paljastaa. 

Rakennuksen energiatehokkuuteen on panostettu tehokkaaseen poistoilman sekä jäteveden lämmön talteenottoon tähtäävillä ratkaisuilla. Korkeassa rakennuksessa toimivat hissit ovat myös ensisijaisen tärkeitä, Malinen huomauttaa, sillä portaiden käyttö ei välttämättä houkuttele monikerroksisessa talossa. ”Hissihuollon sopimuksen on oltava sellainen, että viat korjataan mahdollisimman pian, jotta ei synny tilannetta, kaikki hissit olisivat kerralla pois käytöstä”, hän sanoo.  

 

Visiossa on yhteensä 240 vuokra-asuntoa.

 

Yhteensä 240 vuokra-asuntoa

Kerroksia Visiossa on yhteensä 24, ja vuokra-asuntojen määrä on 240. Vielä kaikkia asuntoja ei ole vuokrattu. Lisäksi rakennuksessa on tilat päiväkodille. Vieressä sijaitseva Majakka on 35 kerroksellaan Suomen korkein asuintornitalo.

Asukkaita houkuttelevat korkeissa taloissa esimerkiksi merelliset maisemat, mutta kaikille tornitaloasuminen ei välttämättä sovi. Malisen mukaan on huomioitava esimerkiksi, että naapureita on enemmän ja asukasvaihtuvuus on suurempaa kuin pienemmissä taloissa.

 

”Erilaista talotekniikkaa on enemmän.”

– Matteus Malinen, isännöitsijä, Retta Management

 

Kalasatamassa palvelut ovat lähellä, ja tornitalojen asukkaille Redin tarjonta sijaitsee käytännössä alakerrassa. Lisäksi heillä on suora pääsy kauppakeskus Redin katolla päivisin auki olevaan Brygga-puistoon.

 Vision arki lähtee käyntiin uusien asukkaiden myötä. ”Koska kyseessä on aivan uusi talo, mitään suurempia muutostöitä ei ole näillä näkyminen tiedossa, mahdollisia takuukorjauksia lukuun ottamatta”, isännöitsijä toteaa lopuksi.