Takaisin
Flow Festival jatkaa Suvilahdessa vielä vuonna 2024

Rakennustöiden viivästymisestä johtuen Flow Festival sijoittuu tänäkin vuonna Suvilahteen. Mukana on jälleen laaja kattaus artisteja sekä Suomesta että ulkomailta.

 

Huippusuosittu Flow Festival -musiikkitapahtuma järjestetään vielä vuonna 2024 aiemmalla sijainnillaan. Syynä ovat asemakaavaan liittyvistä valituksista johtuvat alueen rakentamistöiden viivästykset, joista Helsingin kaupunki tiedotti vuonna 2023. 

Alkuperäisen suunnitelman mukaan vuoden 2024 festivaali olisi siirtynyt uuteen sijaintiin, mutta alueen rakentamisen viivästyessä tapahtuman järjestävät hyödyntävät yhä Suvilahtea. Tämän vuoden tapahtuma järjestetään 9.–11. elokuuta.

“Saatuamme kaupungilta tiedon rakennustöiden lykkääntymisestä, aloimme tutkia tilannetta Flow’n kannalta uudelleen. Asian nyt varmistuttua voimme iloksemme

ilmoittaa, että Flow’n tarina Suvilahdessa saa jatkoa ja festivaali järjestetään tutulla paikallaan vielä kesällä 2024,” kertoo Flow Festivalin taiteellinen johtaja Tuomas Kallio tiedotteessa.

 

Flow Festival järjestetään Suvilahdessa vuonna 2024. Kuva: Samuli Pentit

 

Flow Festival juhlii 20-vuotista taivaltaan 

Vuosien saatossa suosiotaan kasvattanut Flow Festival juhlistaa 20. tapahtumavuottaan vuonna 2024. Tavalliseen tapaan artistikattaus pitää sisällään sekä ulkomaisia että kotimaisia nimiä. Viikonlopun pääesiintyjiä ovat muun muassa Janelle Monáe, RAYE, PJ Harvey ja Pulp sekä kotimaiset Vesta ja Karri Koira. Yhteensä artisteja on tapahtumassa yli 150.

”Olemme iloisia saadessamme juhlistaa Flow Festivalin 20-vuotisjuhlaa Suvilahdessa, josta on muodostunut niin olennainen osa festivaalin identiteettiä. Suvilahden miljöö on kansainvälisestikin tunnustettu ainutlaatuisena tapahtumapaikkana, joten toivomme alueen kehittämisen jatkuvan suotuisana kulttuurin ja tapahtumien kannalta”, Flow Festivalin viestintäpäällikkö Eeva Palmén toteaa. 

Rakennustöiden odotetaan jatkuvan alueella, joten festivaalin tuleva sijainti jää vielä nähtäväksi. Festivaali tiedottaa, että tulevien vuosien suunnitelmat tarkentuvat myöhemmin.

 

”Toivomme alueen kehittämisen jatkuvan suosuisana kulttuurin ja tapahtumien kannalta.”

– Eeva Palmén, Flow Festivalin viestintäpäällikkö

 

Helsingin kaupunki pyrkii pitäytymään alkuperäisessä suunnitelmassaan Suvilahden kehittämisen suhteen osana kaupunkistrategiaa, vaikka aikataulut viivästyvät. Alueelle kaavaillaan ympärivuotista tapahtumapaikkaa sekä sisä- etä ulkotiloihin.

Lisätietoa tapahtuman ohjelmasta ja lipuista on saatavilla Flow Festivalin sivuilla. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta. Festivaali kannustaa kävijöitä saapumaan tapahtumaan julkisilla kulkuvälineillä, kävellen tai pyörällä.