Takaisin
Flow-festivaali järjestetään viimeistä kertaa Suvilahdessa kesällä 2023

Flow-festivaalin ilmapallot nousevat Suvilahden ylle viimeistä kertaa elokuussa 2023. Suvilahdessa vuosien ajan viihtynyt festivaali tiedottaa siirtyvänsä kesän jälkeen uuteen sijaintiin, sillä alueen rakennustyöt laajenevat. Huippusuositun kaupunkitapahtuman kävijämäärä vuonna 2022 oli noin 90 000.

 

Yksi Suomen suurimmista musiikkifestivaaleista, Flow-festivaali vaihtaa sijaintiaan samalla kun Suvilahden alue hakee uutta muotoa. Kalasataman kupeessa sijaitseva urbaani miljöö on ollut keskeinen osa Flow’n kasvutarinaa, joka lähti liikkeelle vuonna 2004.

”Suvilahti on ollut olennainen osa festivaalin hengen muotoutumista sellaiseksi kuin se nykyään tunnetaan. Vuosien aikana alueen jälkiteollisesta miljööstä on muodostunut olennainen osa Flow Festivalin identiteettiä”, kertoo Flow-festivaalin tiedottaja Eeva Palmén.

Suvilahti keskeinen osa kaupunkitapahtumaa

Flow sijoittui alun perin VR:n makasiineihin, mistä se siirtyi Kallioon ja lopulta Suvilahteen. Ensimmäistä kertaa se järjestettiin Suvilahdessa vuonna 2007. Samalla se oli ensimmäinen kyseisellä paikalla järjestetty suuri tapahtuma, jonka vanavedessä alueesta on vuosien varrella muodostunut kaupungissa järjestettävien suurtapahtumien keskus, Palmén sanoo.

Suvilahden entisellä voimala-alueella ei ennen vuotta 2007 järjestetty suuria tapahtumia, mutta Helsingin kaupunki oli jo kaavaillut alueelle Kaapelitehtaan kaltaista kulttuurikeskusta, festivaalin tiedottaja kertoo. ”Suvilahden voimala-alueen jälkiteollinen tunnelma tuntui täydelliseltä napakympiltä”, hän sanoo. Suvilahti muun muassa mahdollisti tapahtuman jatkumisen päivästä yöhön ja tarjosi kävijöille kokonaisvaltaisemman festivaalielämyksen. Lisäksi se sijaitsi loistavien kulkuyhteyksien varrella.

 

”Suvilahden voimala-alueen jälkiteollinen tunnelma tuntui täydelliseltä napakympiltä.”

– Eeva Palmén , Flow Festivalin tiedottaja

 

Tapahtuman järjestäjät ovat huomioineet Suvilahden alueen ominaispiirteet alusta alkaen ja halunneet kunnioittaa sen ainutlaatuista arkkitehtuuria. ”Valaistus, somistus ja lavasuunnittelu on aina luotu alueen erityistä tunnelmaa korostaen ja sen ehdoilla”, Palmén toteaa.

Flow jatkaa uudessa sijainnissa

Ennen muuttoaan festivaalia juhlitaan vielä viimeistä kertaa tämänhetkisellä paikalla. Aiempien vuosien tapaan tapahtuma laajenee koko Suvilahden voimala-alueelle. Festivaali tiedottaa uudesta sijainnista vuoden 2023 tapahtuman jälkeen.

Viimeisen Flow-festivaalin artistikattaus vaihtelee kotimaisista tähdistä kansainvälisiin suurnimiin – vetonauloja ovat muun muassa Lorde, Blur ja Caroline Polachek. Yhteensä esiintyjiä on tänä vuonna noin 150. Musiikkitarjonnan lisäksi tapahtuma kattaa laaja-alaisen taideohjelman sekä yli 40 ravintolaa.

 

Vuoden 2023 Flow-festivaali järjestetään 11.–13. elokuuta. Kaikki lipputyypit ovat myynnissä.

 

Suvilahden vanha voimala-alue on toiminut vuosia Flow Festivalin kotina. Kuva: Petri Anttila / Flow Festival