Takaisin
VegeXmas-joulumarkkinat järjestetään Kattilahallissa 16.–17. joulukuuta

Suvilahden Kattilahallissa vietetään vegaanisia joulumarkkinoita pyhiä edeltävänä viikonloppuna. Tapahtuma kokoaa yhteen yli 50 kasvipohjaisten ruokien ja tuotteiden tarjoajaa.

 

Joulua edeltävänä viikonloppuna järjestetään perinteisten Teurastamon joulumarkkinoiden lisäksi VegeXmas eli vegaaniset joulumyyjäiset. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna Kattilahallissa Suvilahdessa.

Mukana VegeXmas-tapahtumassa on laaja kattaus myyjiä erilaisten lahjatuotteiden valmistajista vegaaniruokien tuottajiin.

VegeXmas kasvattanut suosiotaan

Ensimmäistä kertaa tapahtuma järjestettiin vuonna 2019. ”VegeXmas lähti ajatuksesta koota saman katon alle kaikkea, mitä tarvitaan vegaaniseen jouluun”, kertoo Ebba Ervasti, tapahtumaa järjestävän Vegefirman tuottaja.

Vuonna 2022 tapahtuma järjestettiin Kulttuuritehdas Korjaamon Vaunusalissa – tämän vuoden tapahtumalle etsittiin suurempi sijainti. Paikalla on laaja kattaus erilaisia vegaanisia tuotteita aina suolaisten ruokatuotteista luonnonkosmetiikkaan.

”Tapahtumaan valitaan myyjiä, jotka tarjoavat ekologisesti tuotettuja kasvipohjaisia tuotteita”, Ervasti sanoo. ”Suuri osa myyjistä on pienyrittäjiä, ja tarjolla on myös harvemmin saatavilla olevia tuotteita naapurimaista”, hän kuvailee.

 

”Tapahtuma on osoitus siitä, miten ihanat herkut ja joululahjat onnistuvat myös vastuullisesti ja kasvipohjaisesti.”

– Ebba Ervasti, Vegefirman tuottaja

 

Ruokatuotteista vastaavat tapahtumassa muun muassa ruotsalainen Vegan Delights -suklaatuotemerkki, artesaanisäilykkeitä valmistava Kalavale ja lihattomaan ruokaan erikoistuva Papu Foods. Paikalla on myös Kahvila Rakastan ja Olipa Kerran Konditoria, joiden kahvila- ja konditoriatuotteita voi ostaa joulupöytään vietäväksi.

Vegaanisia lahjatuotteita tarjoavat esimerkiksi vintage-taidetta ja -vaatteita tarjoava Hihka Art & Vintage, ekologisten pyyhkeiden valmistaja Sahrasshop sekä Taiga Cosmetics ihonhoitotuotteita kaipaaville.

Ervasti kertoo, että tapahtuman kävijämäärä on kasvanut vuosittain, ja viime vuoden joulumarkkinat vetivät puoleensa yli 4 000 kävijää. ”Tapahtuma on osoitus siitä, miten ihanat herkut ja joululahjat onnistuvat myös vastuullisesti ja kasvipohjaisesti”, Ervasti sanoo.

 

Lisätietoa tapahtumasta ja sen myyjistä löytyy tapahtuman verkkosivuilta. Tapahtuma on auki lauantaina ja sunnuntaina klo 10–18.