Takaisin
Uusi vesibussireitti Kalasatamasta otetaan käyttöön kesällä 2024

Kalasatamasta lähtee uusi vesibussireitti Espoon saaristoon kesästä 2024 alkaen. Reitti otetaan käyttöön 8. kesäkuuta.

Itäinen saaristoreitti saa rinnalleen uuden vaihtoehdon, kun Kalasatamasta pääsee Helsingin ja Espoon saaristoon lähes päivittäin kesäkuun alusta. Läntinen saaristoreitti ulottuu Kalasatamasta Nokkalan majakalle ja jatkuu syyskuun alkuun saakka.

Vesibussireitistä vastaava FRS Finlandista kerrotaan, että Kalasatama tarjoaa loistavan sijainnin uuden reitin varrelle. Alueen sijainti ja esimerkiksi metron läheisyys vaikuttavat sen vetovoimaan ja käytännöllisyyteen solmukohtana.

FRS Finlandin toimitusjohtajan Tomi Ståhlbergin mukaan turismipalvelut keskitettiin vielä 5–10 vuotta sitten keskustaan, mutta nykyään ihmiset hakevat entistä enemmän palveluita muualtakin. ”Alueellinen vetovoima on johtanut siihen, että palveluita etsitään lähempää”, hän huomauttaa.

 

Espoon saaristosta Itä-Helsinkiin parissa tunnissa

Ståhlbergin mukaan Kalasatama on loistava, Kauppatorille vaihtoehtoinen solmukohta. ”Kalasatama on kasvava kaupunginosa, jonka asukkaat ovat kiinnostuneita tutkimaan ympäröivää aluetta ja merta”, hän sanoo.

Vesibussi lähtee Kalasatamasta, minkä jälkeen se jatkaa Kruununvuorenrantaan, Vallisaareen, Suomenlinnaan, Lonnaan, Haukilahteen ja lopulta Nokkalan majakkaan. Matkustajat voivat jäädä valitsemallaan saarella ja tutustua näiden erityisominaisuuksiin tai nauttia risteilystä kerralla. Kokonaisuudessaan risteily kestää kaksi tuntia.

 

”Kalasatama on kasvava kaupunginosa, jonka asukkaat ovat kiinnostuneita tutkimaan ympäröivää aluetta ja merta.”

– Tomi Ståhlberg, FRS Finlandin toimitusjohtaja

 

Enemmän alueellista vetovoimaa

Lippujen hintoja on alennettu huomattavasti aikaisemmasta, ja muutoksella tavoitellaan suurempia asiakasmääriä. Aikuisen päivälippu maksaa 25 euroa, ja lapset, eläkeläiset ja opiskelijat pääsevät vesibussin kyytiin alennetulla hinnalla.

Myös itäinen saaristoreitti lähtee Kalasatamasta Vuosaareen ja pysähtyy itäisen Helsingin saarilla. Lippuja voi ostaa sekä verkosta että alukselta, ja aluksella on kahvila, jossa on A-oikeudet.

 

Vesibussissa on kahvila, jossa on A-oikeudet. Kuva: FRS Finland

 

Tarkemmat tiedot läntisestä saaristoreitistä, sen hinnoittelusta ja aikatauluista löytyvät FRS Finlandin sivuilta.