Takaisin
Tapahtumia Suvilahdessa kesällä 2024

Kalasataman ja Suvilahden alueella nähdään jälleen monipuolisesti tapahtumia kesällä 2024. Alueen rakennustyöt viivästyvät, ja esimerkiksi Flow Festival jatkaa vielä entisellä paikallaan.

 

TOUKOKUU

 

Kestävän kehityksen Maailma kylässä -festivaali tuo järjestetään Suvilahdessa 25.–26.5.

Kulttuuria ja kestävää kehitystä painottava Maailma kylässä -festivaali rantautuu Suvilahteen toukokuun viimeisellä viikolla. Vuoden 2024 teemana on rohkeus. Ohjelmakattaus sisältää musiikkiesityksiä, ruoka- ja basaarikojuja, keskusteluja kestävästä kehityksestä ja muita aktiviteetteja. Tapahtuman puhelava sijoittuu Tiivistämöön.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lue lisää tapahtuman ohjelmasta Maailma kylässä- festivaalin sivuilta.

 

Maailma kylässä -festivaalin aikana sukelletaan maailmaa puhuttaviin aiheisiin keskusteluiden, musiikin, taiteen ja ruoan kautta. Kuva: Maailma kylässä / Tanja Ryhänen

 

KESÄKUU

 

Uusi Suvilahti Summer -tapahtumasarja valtaa Energiakentän 11.–30.6. 

Kesällä 2024 käynnistyy Suvilahti Summer, kotimaisiin esiintyjiin painottuva tapahtumasarja. Tapahtumassa on tiedossa livekeikkoja muun muassa Evelinalta, Anssi Kelalta ja Maustetytöiltä. Tapahtuman järjestävät Suvilahden kulttuurikeskuksen tapahtumakeskuksesta ja ravintolasta vastaava Suvilahti TBA sekä Live Nation Finland yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Tapahtumassa on 18 vuoden ikäraja.  

Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

 

Metallimusiikin Tuska-festivaali jälleen Suvilahdessa 28.–30.6.

Yksi Pohjoismaiden suurimmista raskaan musiikin festivaaleista Tuska Open Air Metal Festival löytää taas tiensä suvilahteen kesäkuun viimeisenä viikonloppuna. Konsertit levittäytyvät Suvilahden tapahtumakentälle. Tämän vuoden esiintyjiä ovat muun muassa Dimmu Borgir, Elvenking ja Assemble the Chariots. Mukana on myös suomalaisia rokin ja metallin suurnimiä.

Koko ohjelma ja tiedot tapahtumasta ovat luettavissa Tuskan sivuilta.

 

Tuska Festival kokoa raskaan musiikin ystävät Suvilahteen tänäkin vuonna. Kuva: Tuska Festival / Jesse Kämäräinen

 

HEINÄKUU

 

Jytäkesä Go-Go tuo kesän kitarasoundit Suvilahden kentälle 26.–27.7.

Kaksipäiväinen Jytäkesä Go-Go tuo laajan kattauksen tämän hetken kuumimpia rockartisteja Suvilahden kentälle ja Tiivistämöön. Tämän vuoden esiintyjiä ovat esimerkiksi Atomirotta, Litku Klemetti ja Maustetytöt, ja kävijät pääsevät nauttimaan myös puhelauluesityksistä. Paikalla on ruoka- ja juoma- ja myyntitarjontaa erilaisiin makuihin.

Koko bändikattaus nähtävissä tapahtuman sivustolta.

 

ELOKUU

 

Flow Festival

Suursuosion saavuttanut Flow Festival jatkaa Suvilahden perinnettään vielä vuonna 2024 ja juhlistaa samalla 20-vuotistaivaltaan. Alueella nähdään kolmen päivän ajan pop- ja indie-musiikin huippuesiintyjiä, kuten Halsey, Pulp ja Jesse Markin. Kotimaisia edustajia ovat muun muassa Yeboyah ja Antti Autio. Esiintyjiä on yli 150. Ohjelma sisältää myös taidetta sekä monipuolisesti ruoka- ja juomatoimijoita.

Lue lisää Flow Festivalin sivuilta.

 

Flow Festival juhlistaa 20-vuotistaivaltaan Suvilahdessa. Kuva: Flow Festival / Samuli Vienola

 

Kaikki Suvilahden tapahtumat ovat nähtävissä täältä.