Takaisin
Kalliolan opiston uusi keramiikkastudio avattu Sompasaareen

Uusi keramiikkatila Sompasaaressa palvelee keramiikasta ja käsinrakennuksesta kiinnostuneita opiskelijoita. Keskeisellä paikalla sijaitseva tila on herättänyt runsaasti mielenkiintoa ja otettu hyvin vastaan.

 

Sompasaaresta kesällä 2023 vapautunut leipomon tila muuntui syksyllä toisenlaiseen käyttöön, kun Kalliolan opisto laajensi toimintaansa ensimmäistä kertaa Kalasatamaan.

Kalliolan opiston koulutuspäällikkö Minna Lankinen kertoo, että arkipäivisin käytössä oleva tila on palvellut opistoa erittäin hyvin. ”Tila on mahtavalla paikalla, ja huomasimme heti, että se soveltuu erinomaisesti keramiikan työstämiseen”, hän toteaa.

Keramiikkastudio sijaitsee Setlementtiasuntojen omistamassa rakennuksessa. Veden äärellä ja avoimella paikalla oleva keskeinen studio on monellakin tavalla kutsuva, sillä ohikulkijat voivat seurata opiskelijoita keramiikkatyön touhussa. ”Uskon, että moni kaipaa arjelle kurssien kaltaista vastapainoa”, Lankinen sanoo.

 

Keramiikkastudiossa keskitytään käsinrakennustekniikoihin. Kuva: Kalliolan opisto

 

Keramiikkaopetukselle on kysyntää

Syyskuusta alkaen Kalasatamassa järjestetyt kurssit ovat olleet suosittuja opiskelijoiden keskuudessa, ja ilmoittautujia on riittänyt. Kursseilla erikoistutaan käsinrakennustekniikoihin – dreijaaminen ja valumuottiopetus sijoittuvat muihin opiston tiloihin.

 

”Uskon, että moni kaipaa arjelle kurssien kaltaista vastapainoa.” 

– Minna Lankinen, Kalliolan opiston koulutuspäällikkö

 

Studiossa opettaa tällä hetkellä kolme opettajaa, ja opiskelijoita kursseilla on keskimäärin 12–15. Lankinen toivoo, että Setlementtiasunnot ja muut toimijat muissakin kaupungeissa toisivat yhteisöllisyyttä talojensa tiloihin studion kaltaisilla ratkaisuilla.

Myös Kalliolan opisto etsii uudenlaisia mahdollisuuksia. ”Etsimme aina uusia alueita, joilla toimia”, Lankinen huomauttaa. Opisto ottaa myös toiveita vastaan kurssien sisällöistä – esimerkiksi Kalasataman tiloihin on jo toivottu aktiviteetteja koko perheelle. ”Toivottavasti saamme näitä järjestettyä jo keväällä”, Lankinen sanoo.

 

Ilmoittautuminen kevään kursseille käynnistyy 28.11. klo 10 opiston verkkosivuilla. Toiveita kursseista voi laittaa sähköpostitse osoitteeseen [email protected].