Takaisin
Art Walk Kalasatama -kävelyissä perehdytään alueen taidegallerioihin

Kalasatamassa järjestetään joka toinen viikko taidekävelyitä, joissa sukelletaan alueen gallerioihin ja näiden taidenäyttelyihin oppaan avulla.

 

Kalasataman taidenäyttelyihin pääsee tutustumaan joka toisena sunnuntaina Art Walk Kalasatama -kävelyissä, jotka käynnistettiin alueella kesällä 2023. Mukana yhteistyössä on kuusi paikallista galleriaa.

”Halusimme kasvattaa yhteistyötä alueella ei-kaupallisten taidetoimijoiden välillä ja samalla tuoda esiin gallerioita uusille kävijöille”, toteaa Galleria Huudon toiminnanjohtaja Viivi Koljonen.

Kalasataman alueella useampia gallerioita

Ensimmäinen kierros järjestettiin kesäkuussa 2023, ja säännöllisesti niitä on ollut elokuusta lähtien. Taidekävely kattaa tilanteen mukaan kuusi galleriaa: Galleria Huudon, Kohta Taidehallin, Paja-gallerian, Galleria Longan & Fönarin, Maa-Tilan sekä Biotaiteen seuran.

 

Galleria Huuto on yksi Art Walk Kalasataman vakituisista galleriakohteista.

 

Koljonen kertoo, että konsepti muotoiltiin Helsinki Art Walkin mukaan. Kävelyiden avulla ihmiset voivat paitsi tutustua gallerioihin myös kuhunkin näyttelyyn syvällisesti. Gallerioissa on usein sunnuntaisin paikalla taiteilijoita, jolloin ihmiset voivat myös kysyä teoksista heiltä. 

”Oppaan kanssa näyttelyitä pääsee kuulemaan ja näkemään uudella tavalla”, Koljonen sanoo. Oppaat jakavat näyttelyistä asiantuntemustaan, ja aikataulut pyritään suunnittelemaan niin, että opastusten jälkeen kävijät voivat myös itsenäisesti tutustua näyttelyihin.

 

”Oppaiden kanssa näyttelyitä pääsee kuulemaan ja näkemään uudella tavalla.” 

– Viivi Koljonen, Galleria Huudon toiminnanjohtaja

 

Yhteisöllistä kokoontumista kuvataiteen äärelle

Kävelyistä joka toinen järjestetään suomeksi ja joka toinen englanniksi. Suomenkielisiä kierroksia vetää pääsääntöisesti kuvataiteilija Enni Vekkeli, englanninkielisiä taiteilija Robin Ellis.

 ”Tähän mennessä valtaosalle kävijöistä Kalasataman alue ja sen galleriat ovat tuntuneet olevan uusia ja tuntemattomia”, kertoo kierrosten opas Enni Vekkeli. Kierrokset tarjoavat myös oivan mahdollisuuden kokoontua yhteen.

”Art Walkille osallistuminen voi olla myös sosiaalisesti tärkeä tapahtuma, tuttujen tapaamista ja yhteistä kuuntelemista ja katsomista jännittävien ja kauniiden asioiden äärellä”, hän sanoo.

 

Art Walk Kalasatama järjestetään seuraavan kerran sunnuntaina 29.10. kello 14 englanniksi. Tietoa tulevista tapahtumista löytyy täältä. Kävelyt ovat maksuttomia.