Takaisin
Yritykset Kalasataman alueella: Omago tarjoaa yhteiskäyttöautoja Kalasataman alueella

Yhteiskäyttöautot ovat monelle käytännöllinen ratkaisu liikkumiseen. Kalasatamassa Omago tarjoaa yhteiskäyttöautoja vuokrattavaksi sekä katualueilla että taloyhtiöiden kautta.

 

Vuonna 2017 perustettu Omago tarjoaa yhteiskäyttöautoja eri puolilla Suomea. Syy palvelulle on yksinkertainen: moni erityisesti kaupunkialueella suosii oman auton sijaan auton vuokraamista, mikä tukee samalla kestävämpiä liikkumismuotoja. Kaikki kaupunkilaiset eivät halua tai voi omistaa autoa, ja Omagon asiakkaista jopa 30 % on luopunut autostaan palvelun myötä.

Yhteensä Omagolla on autoja Kalasatamassa noin 40, koko Suomessa noin 400. Yhtiö otti ensimmäisten joukossa myös käyttöönsä palvelumallin, jossa taloyhtiöt hankkivat Omagolta autoja omien asukkaidensa käyttöön. Omagon autot ovat olleet käytössä Kalasatamassa vuodessa 2019. 

”Palvelu on Kalasatamassa otettu erittäin hyvin vastaan. Sen suosio on meillä kärkisijoilla, ja alueella on kymmeniä autoja”, toteaa Joel Virpi, Omagon myyntijohtaja.

Yhteiskäyttöautot tuovat lukuisia etuja 

Virpi kertoo, että yhteiskäyttöautot hyödyttävät sekä paikallisia asukkaita että taloyhtiöitä. Taloyhtiöille palvelu on hyvä keino pitää paitsi asukkaat tyytyväisenä myös parantaa houkuttelevuuttaan esimerkiksi vuokramarkkinoilla. Omagolta ne voivat hankkia haluamansa määrän autoja asukkaiden käyttöön.

”Yksittäiset taloyhtiöt haluavat tarjota asukkailleen parempia palveluita. Yhteiskäyttöauto on siinäkin mielessä tehokas väline, että sen myötä alueella on riittävästi parkkipaikkoja niille, jotka niitä tarvitsevat”, hän huomauttaa.

Taloyhtiöiden lisäksi myös kadunvarsilta voi vuokrata Omagon autoja paikallisten käyttöön. Autoja on saatavilla erimallisia ja -kokoisia ihmisten eri tarpeiden mukaisesti.

Joustavaa palvelua ja helppokäyttöisyyttä

Asukkaille yhteiskäyttöautot tuovat erityisesti käytännöllisyyttä. Kalasatamassa asuva Aino Jääskeläinen on Omagon palveluiden aktiivinen käyttäjä. Jääskeläinen ei halua hankkia ite autoa ja käyttää yhteiskäyttöautoa keskimäärin kerran viikossa. Hän kiittelee palvelun käytännöllisyyttä. ”Autoja on lähes poikkeuksetta aina saatavilla. Talvella autoa ei tarvitse kaivaa lumen seasta, vaan sen saa suoraan parkkihallista käyttöön”, hän huomauttaa.

Autot varataan Omagon sovelluksen kautta, ja valikoimasta voi valita itselleen sopivan auton. Jääskeläisen taloyhtiöllä on käytössä kolme autoa: kaksi sähköautoa ja hybridi. ”Suosin itse sähköautoja. Yhteiskäyttöautot mahdollistavat sähköauton käytön ilman, että tarvitse hankkia omaa autoa”, Jääskeläinen sanoo.

 

”Yhteiskäyttöautot mahdollistavat sähköauton käytön ilman, että tarvitsee hankkia omaa autoa.” 

– Aino Jääskeläinen, Omagon asiakas Kalasataman alueella

 

Vuokra-autojen kustannukset ovat myös alhaiset omistusautoihin verrattuna. Jääskeläinen on itse laskenut, että hän säästää Omagon palvelun avulla kuussa noin 300 euroa suhteessa siihen, mitä hän maksaisi omasta hybridistä. Omagon auton voi vuokrata alkaen kahdeksan euron tuntihintaan, mikä sisältää myös mahdollisen polttoaineen tai lataussähkön auton kotipaikassa. Sähkö- ja hybridiautojen kohdalla päälle tulevat ainoastaan pidempien matkojen lataukset tai tankkaukset. Taloyhtiöt maksavat palvelusta kiinteän kuukausihinnan.

 Jääskeläinen suosittelee taloyhtiöitä lämpimästi harkitsemaan yhteiskäyttöautojen hankkimista, sillä ne helpottavat asukkaiden elämää huomattavasti. ”On mahtavaa, että meillä on toimijoita, jotka kehittävät tällaisia ratkaisuita. Omagon asiakaspalvelu on myös ollut kiitettävää,” Jääskeläinen toteaa lopuksi.