Takaisin
Kalasatamalaisen esittely: Teresa Kuusiniemi

Teresa Kuusiniemi asuu Redin torneissa ja arvostaa Kalasatamassa erityisesti sen keskeistä sijaintia ja hyviä kulkuyhteyksiä. Kuusiniemen mukaan kehittyvän alueen viihtyvyydessä on vielä jonkin verran parannettavaa.

 

Milloin ja miksi olet muuttanut Kalasatamaan?

Muutin tänne syksyllä 2022, reilu vuosi sitten, Redin torneihin. Olen aina asunut itäisessä kantakaupungissa, joten Kalasatama tuntui sopivalta jatkumolta – elämänpiirini on muodostunut tälle alueelle. Minulla on myös Kivinokassa kesämaja, joten asuminen täällä on siinäkin mielessä jouhevaa. Loppupeleissä valitsin kuitenkin Kalasataman siksi, että halusin kummityttöni lähelle ja viettää hänen kanssaan aikaa.

Missä asuit aikaisemmin, ja miten alue vertautuu Kalasatamaan?

Asuin aiemmin Sörnäisissä, en siis kaukana. Kalasatama on alueena paljon rauhallisempi, ja asuntokanta on nykyaikaisempi Sörnäisiin verrattuna. Redin yhteydessä asumisessa on se hyvä puoli, että kaikki peruspalvelut ovat lähellä, eikä minun tarvitse nähdä vaivaa niiden eteen. 

Miten olet viihtynyt alueella?

Olen viihtynyt täällä. Pidän siitä, että Kalasatama on lähellä kaikkea, ja täältä on hyvät kulkuyhteydet – joka paikkaan pääsee kävellen. Käyn töissä Vallilassa, joten siinäkin suhteessa Kalasataman sijainti on äärimmäisen hyvä, ja myös ystäväpiiriä asuu lähellä. Koska alue on vielä kehittyvä, sen viihtyvyyttä voisi vielä parantaa.

Mikä on parasta Kalasatamassa?

Sijainnin lisäksi peruspalvelut – kaikki on todella lähellä. Kulkuyhteydet ovat loistavat: metro on kätevä tapa kulkea, ja busseilla pääsee sekä Pasilaan että keskustaan päin. Jos haluaa lähteä Helsingin ulkopuolelle, täältä pääsee nopeasti niillekin reiteille.

 

”Pidän siitä, että Kalasatama on lähellä kaikkea, ja täältä on hyvät kulkuyhteydet.”

– Teresa Kuusiniemi, Kalasataman asukas

 

Mitä palveluita hyödynnät alueella?

Käytän peruspalveluita, kuten kauppoja ja apteekkia. Jos tulee mieleen jotain muuta, esimerkiksi joulukoristeita, katsastan ensisijaisesti tämän alueen tarjonnan. Redin uusi ravintolamaailma on myös parantanut huikeasti alueen ravintolatarjontaa. 

Mitä tulisi vielä kehittää?

Täällä on jatkuvasti remontteja ja työmaata, mikä vaikeuttaa kävellen liikkumista ja liikenneyhteyksien kulkemista sekä tuo tietynlaista sekavuutta miljööseen. Puustoa, puita, istutuksia ja kasveja alue kaipaisi lisää – tällä hetkellä se on kovin kivimäistä. Koska meri on aivan vieressä, kesäuimapaikat olisivat loistava asia. Olisi muutenkin kiva tehdä ulkona pihalla asioita, muitakin kuin kävellä paikasta toiseen.

Vaikka perusravintolatarjonta on laaja ja monipuolinen, täällä ei varsinaisesti ole illanviettoon sopivia ravintoloita, sillä valtaosa tämänhetkisistä ravintoloista on kliinisiä ja lounaspaikkamaisia. Viihtymään ja iltaa istumaan täytyy siis lähteä muualle.