Takaisin
Kalasatamalaisen esittely: “Parasta Kalasatamassa on meren läheisyys ja nykyaikaisuus”

Anni Wessman muutti Kalasatamaan Meilahdesta lokakuussa 2022. Hän pitää uuden asuinalueensa sijaintia erinomaisena ja nauttii suuresti merellisestä kotimaisemastaan.

Miten vertaisit Kalasatamaa edelliseen asuinpaikkaasi?

Muutin tänne lokakuussa Meilahdesta, missä asuin noin kymmenen vuotta. Halusin hakeutua puistomaisemasta meren äärelle, ja Kalasatama osoittautui tähän loistavaksi alueeksi. Työskentelen Itä-Helsingissä, ja työmatkani käytännössä puolittui, sillä pääsen kulkemaan metrolla ja Itäväylää pitkin nopeasti keskustaan ja paikasta toiseen. Modernissa alueessa on muun muassa se hyvä puoli, että teiden kunnostaminen tai putkiremontit eivät ole lainkaan ajankohtaisia.

Olen viihtynyt täällä todella hyvin, ja myös Messi-mäyräkoirani pitää uudesta asuinympäristöstään. Täällä on hyvät ulkoilumahdollisuudet, ja käymme paljon esimerkiksi Mustikkamaalla kävelyillä.

Mikä Kalasatamassa on parasta?

Asuminen täällä on modernia ja toimivaa, suorastaan luksusta. Alueella ja asuintalossani on käytössä Helsingin Smart Living -konsepti, eli voin hyödyntää erilaisia asumisen älyteknologiapalveluita. Voin esimerkiksi seurata asuntoni lämpötilaa, sähkönkulutusta ja vedenkäyttöä reaaliaikaisesti ja kytkeä tarvittaessa energiaa syövät laitteet pois päätä. Erityisesti tämänhetkisessä maailmantilanteessa on tärkeää, että voin optimoida energiankäyttöäni. Voin myös tehdä tarvittavat säädöt järjestelmiin yhdellä napin painalluksella, kun esimerkiksi lähden reissuun. Lisäksi voin tilata sovelluksella hissin etukäteen – se jopa tietää, mihin kerrokseen olen menossa. Teknologian käyttö osana asumista ei toki ole välttämättä kaikkien mieleen, mutta itselleni se sopii hyvin.

Ulkomailla asuneena kaipaan usein suureen kaupunkiin, ja luonnon läheisyydestä huolimatta Kalasatamassa ja sen korkeissa tornitaloissa on tietynlaista urbaania fiilistä. Asioin säännöllisesti Redissä – siellä on kaikki tarvittavat peruspalvelut. Taloni alakerrassa on myös loistava italialainen ravintola.

 

”Täällä asuminen on modernia ja toimivaa, suorastaan luksusta.”

– Anni Wessman

 

Mitä alueella tulisi vielä kehittää?

Viheralueita voisi edelleen kehittää, vaikka on ymmärrettävää, että ne ovat vielä kesken, sillä asuintalonikin valmistui vasta syyskuun lopussa. Odotan Verkkosaaren kanavan yli menevää siltaa, jotta pääsen kulkemaan nopeammin kotiovelleni. Valoja voisi myös olla lisää kaduilla, samoin parkkipaikkoja vieraille ja asukkaille. Lisäksi avantouintipaikka olisi myös ihana – tämä olisi sille oivallinen sijainti.

Toivon, että metrolinja laajenee tulevaisuudessa, jotta pääsen täältä kätevästi eri puolille Helsinkiä ja Espoota.

 

Anni viihtyy Messi-koiransa kanssa Kalasatamassa.