Takaisin
Kalasatamaan nousee yhteensä kahdeksan tornitaloa – ”Tornirakentaminen luo mahdollisuuksia Suomessa ennennäkemättömille palvelukokonaisuuksille”

Neljäs Kalasataman tornitaloista valmistui loppuvuodesta 2023. Korkea rakentaminen nostaa päätään Suomessa.

 

Joulukuussa 2023 valmistunut Visio-tornitalo on neljäs Kalasataman alueelle nousevista tornitaloista. REDIn läheisyydessä seisovat jo Majakka, Loisto ja Lumo One. Majakka, tornitaloista ensimmäinen, valmistui vuonna 2019.

Tornitalojen rakennuttajan SRV:n mukaan rakentaminen on edennyt suunnitelmien mukaisesti ja mahdollisimman vähin häiriöin REDI-kauppakeskukselle sekä alueella asuville ja liikkuville.

Kalasatama tarjoaa hyvät puitteet modernille asumiselle

Tornitalohankkeiden yksikönjohtaja Kai Remmler SRV:stä kertoo, että Kalasatamasta on muotoutunut yksi Helsingin halutuimmista asuinalueista. ”Kalasatamassa yhdistyvät luonnon läheisyys, monipuoliset palvelut, toimivat liikenneyhteydet ja hyvä asuntotarjonta houkuttelevaksi kokonaisuudeksi”, hän toteaa.

Metrolla pääsee nopeasti eri suuntiin sekä Helsingin sisällä että Espoon suuntaan. Uusi raitiovaunulinja Kalasatamasta Pasilaan valmistuu vuoden 2024 aikana. Myös palvelut ovat Kalasataman tornitaloasukkaille poikkeuksellisen lähellä, ja REDI-kauppakeskus sijaitsee käytännössä tornien alakerrassa.

 ”Torniasukkaille tekemämme tutkimuksen mukaan monipuoliset palvelut ja toimivat yhteistilat ovat arvokas lisä asumiseen”, Remmler huomauttaa. 

Kalasataman tornitalojen rakentaminen jatkuu, ja Horisontti-toimistorakennus valmistuu vuonna 2025 Suomen ensimmäisenä toimistopilvenpiirtäjänä 111 metrin korkeuteen meren pinnasta. Jokaisesta tornitalosta tehdään erillinen rakentamispäätös, ja näistä tiedotetaan erikseen, SRV:ltä kerrotaan. 

Tornitalojen rakentaminen etenee suunnitellusti

Tornirakentaminen on yleistynyt Suomessa viime vuosien aikana, ja Kalasataman lisäksi Itä-Helsingissä torneja on rakennettu esimerkiksi Vuosaareen, Kontulaan ja Herttoniemeen. Korkean rakentamisen kysyntä on nousussa ennen kaikkea käytännön syistä. 

 

”Torniasukkaille tekemämme tutkimuksen mukaan monipuoliset palvelut ja toimivat yhteistilat ovat arvokas lisä asumiseen.”

– Kai Remmler, tornitalohankkeiden yksikönjohtaja, SRV

 

”Korkea rakentaminen on kestävää kaupunkikehitystä, kun tontit hyödynnetään tehokkaasti tiiviissä kaupunkiympäristössä ylöspäin rakentaen ja hyvien julkisten liikenneyhteyksien lähelle”, Remmler huomauttaa.

Torniasuminen vie asumisen ja vapaa-ajan vieton kokonaisuudessaan nykyaikaisempaan suuntaan. ”Tornirakentaminen luo mahdollisuuksia Suomessa ennennäkemättömille palvelukokonaisuuksille, joiden avulla ihmisten aikaa voidaan vapauttaa arjen rutiineista itselle mieluisaan tekemiseen”, Remmler sanoo.

 

Lisätietoa Kalasataman tornitalohankkeesta ja sen etenemisestä löytyy SRV:n sivuilta.