Takaisin
Asunto Oy Helsingin Vinsentinaukio 4
As Oy Helsingin Vinsentinaukio
Taloyhtiön esittely

As Oy Helsingin Vinsentiaukio 4 sijoittuu Sompasaarenlaiturin ja Kaljaasi Fortunankadun väliseen kortteliin reunustaen Nihdinkanavaa.

Asuinrakennus muodostuu kahdesta hissillisestä lamellista, kerrosluku on 6 ja 8. Yhteistilat ja varastot sekä liiketilat sijoittuvat 1.kerrokseen. 8.kerroksessa on yhteinen saunaosasto sekä kerhohuone parvekkeineen. Autopaikat sijaitsevat yhteispihan alle sijoittuvassa pysäköintilaitoksessa. Korttelin imujätepiste on yhteispihan tasalla.

Asuinhuoneistot sijaitsevat kerroksissa 2-8. 2.kerros on yhteispihan tasalla. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke tai ranskalainen parveke. Suunnittelun lähtökohtana on asunnoista Vinsentinaukion suuntaan ja Nihdinkanavan suuntaan avautuvien avarien näkymien sekä pihan hyödyntäminen asumisen viihtyisyyttä tukevalla tavalla.

Julkisivut ovat puhtaaksimuurattua tiiltä, joiden sävy, muuraustapa sekä muodon käsittely on rakennusosioittain vaihtelevaa. Julkisivujen osia on verhottu metallinhohtoisiin sävyihin pinnoitetuilla metalliosilla.

Tiilimuuraukseen tehdyt hienovaraiset sisennykset, materiaalivaihtelut sekä lounaisjulkisivun holvikaaret rikastuttavat talon muuten systemaattista ilmettä.

 

Asemakaavan havainnekuva

Taloyhtiön tiedot
Nimi:
Asunto Oy Helsingin Vinsentinaukio 4
Kutsumanimi:
Vinsentti
Osoite:
Vinsentinaukio 4, 00540 Helsinki
Arkkitehti:
Jukka Lommi, Arkkitehtitoimisto Tiuri & Lommi Oy
Rakennuttaja:
Asunto Oy Helsingin Vinsentinaukio 4
Rakentaja:
Peab Oy
Omistaja:
Lumo Kodit Oy
Myyjä:
Lumo Kodit Oy
Asuntojen määrä:
64
Korttelin nimi:
Fortuna