Takaisin
Asunto Oy Helsingin Parrulaituri
Taloyhtiön esittely

Vuonna 2018 valmistunut 5-kerroksinen kerrostalo As Oy Helsingin Parrulaituri sijaitsee Kalasatamaan Dirika-korttelin etelälaidalla. Parrulaiturissa on neljä porrashuonetta ja 49 hitas-säänneltyä omistusasuntoa. Asuntokoot vaihtelevat 40 m2-115,5 mvälillä. 27 asunnossa on oma sauna. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke. Lisäksi viidennen kerroksen asunnoilla on etelään avautuva kattoterassi.

Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat ulkoiluvälinevarastot. Osa varasto- ja väestönsuojatiloista on sijoitettu naapuriyhtiöiden ensimmäiseen kerrokseen. Polariksen toisessa kerroksessa on kerhotila ja pesula. Ullakkokerroksessa sijaitsevat kattoterassiin liittyvä saunaosasto sekä kuivaushuoneet. Korttelin yhteinen leikki- ja oleskelualue, yhteispiha, sijoittuu rakennusten keskelle kansipihalle. Autopaikat ovat korttelin pihakannen alla.

Polariksesta on hyvät liikenneyhteydet: raitiovaunupysäkille on matkaa noin 100 metriä ja Kalasataman metroasemalle noin 500 metriä. Kalasataman Keskuksen ja Kalasataman alueen monipuoliset palvelut ovat myös kävelymatkan päässä taloyhtiöstä.

Taloyhtiön tiedot
Nimi:
Asunto Oy Helsingin Parrulaituri
Kutsumanimi:
Parrulaituri
Osoite:
Parrulaituri 10, 00540 Helsinki
Arkkitehti:
Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy
Rakennuttaja:
Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto (ATT)
Asuntojen määrä:
49
Korttelin nimi:
Dirika