Takaisin
Asunto Oy Helsingin Leonsatama
Taloyhtiön esittely

Sörnäisten kaupunginosassa sijaitseva Asunto Oy Helsingin Leonsatama koostuu kahdesta 5-6 kerroksisista asuinkerrostaloista. Asuinkerrostalot yhdistää toisiinsa ”siltana” rakennettu ullakkokerros. Yhtiössä on kaksi porrashuonetta. Molempiin porrashuoneisiin on sisäänkäynti katutasolta ja pihalta. Leonsatama kuuluu yhdessä As Oy Helsingin Kotisataman kanssa Prikkari-kortteliin. Asuntoja on yhteensä 50 kpl: A-talossa on 20 asuntoa ja B-talossa on 30 asuntoa. Asunnoissa ei ole huoneistosaunoja vaan ullakkokerroksessa sijaitsee kaksi saunaosastoa kerhotiloineen. Kaikki asunnot ovat yhdessä tasossa ja niissä on lasitettu parveke.

Irtaimistovarasto sijaitsee B-rapussa. A-talon pohjakerroksessa on talopesula sekä ulkoiluväline- ja lastenvaunuvarasto. B-talon pihatasossa on ulkoiluväline- ja lastenvaunuvarasto ja väestönsuoja. Taloyhtiössä on myös autopaikat, jotka sijaitsevat pihakannen alaisessa autohallissa. A-rapusta on suora yhteys autohalliin, B-portaasta on kulku ulkokautta. Autopaikkoja on yhteensä 14, joista yksi on inva-paikka.

Alueelle on tulossa hyvät julkisen liikenteen yhteydet. Kalasataman metroasemalle on matkaa noin 200 metriä ja raitiotie tulee kulkemaan korttelia rajaavia Leonkatua ja Junonkatua pitkin.

Taloyhtiön tiedot
Nimi:
Asunto Oy Helsingin Leonsatama
Kutsumanimi:
Leonsatama
Osoite:
Junonkatu 1, 00540 Helsinki
Arkkitehti:
Kirsti Sivén ja Asko Takala Arkkitehdit Oy
Rakennuttaja:
Asuntotuotantotoimisto ATT
Rakentaja:
YIT Rakennus Oy
Myyjä:
Asuntotuotantotoimisto ATT
Asuntojen määrä:
50
Korttelin nimi:
Prikkari