Kalasataman Horisontti-toimistopilvenpiirtäjään aukeaa uusi ravintola 30.4.2025.
Sadan metrin korkeuteen avautuu vappuna 2025 uusi ravintola Kalasataman ylle. Uuden ravintolan, BISOUBISOU brasserie & barin perustavat Teemu Aura ja Maiju Åstedt. Heidän tunnetuimpia ravintoloitaan ovat muun muassa Mat Distrikt Tehtaankadulla sekä Le Coucou Vert Bulevardilla.
Toinen ravintolan perustajista, Maiju Åstedt kertoo BISOUBISOU brasserie & barin tarjoavan jotain, mitä Helsingistä on tähän mennessä puuttunut – eikä vähiten näkymänsä vuoksi. Perustajat olivat juuri avanneet Le Coucou Vertin Bulevardille eivätkä etsineet mahdollisuuksia liiketoiminnan laajentamiselle, kunnes heille tarjoutui mahdollisuus avata uusi ravintola Kalasatamaan.
”Pienetkin epäilykset ravintolan perustamisesta ja omasta jaksamisesta hälvenivät, kun kävimme ensimmäisen kerran tornissa ja näimme sieltä avautuvat näkymät”, Åstedt sanoo.
Monipuolinen valikoima
BISOUBISOUn valikoima taipuu perustajansa mukaan moneen. Ravintolassa on lounastarjoilun lisäksi illallisvalikoima sekä baari. Sijaintinsa vuoksi ravintola panostaa erityisesti yrityspuolen asiakkaisiin ja näiden myötä laadukkaaseen lounasvalikoimaan. Lisäksi ravintola sopii edustustapaamisiin ja muihin juhliin, miksei jopa häihin lasiverannalla.
Ravintolaan voi tulla esimerkiksi afterworkeille, treffeille tai viettämään iltaa ystävien kanssa, Åstedt valottaa.
Ruokapuolessa on haettu ensisijaisesti vaikutteita ranskalaisesta keittiöstä, joka on yhdistetty New York -miljööseen. ”Tavoitteenamme on tarjota vieraille elämyksellisiä hetkiä ainutlaatuisella paikalla, joka houkuttelee palaamaan yhä uudelleen”, perustaja toteaa.
Kehittyvä Kalasatama tarjoaa paljon mahdollisuuksia ravintoloitsijoille
Kalasataman keskeinen sijainti oli yksi tärkeä tekijä ravintolan avaamiselle Horisontissa. Åstedt kertoo ravintolan omistajien uskovan Kalasataman vetovoimaan ja odottavan innolla alueen kehittymistä vuosien saatossa.
”Toivottavasti saamme olla osa Kalasataman ravintolatarjonnan rakentamista vielä vuosien ajan”, hän toteaa lopuksi.
Myös SRV iloitsee uudesta ravintolasta Horistontissa verkkosivuillaan. ”Olemme iloisia, että Suomen korkein toimistopilvenpiirtäjä saa kiinnostavan ravintolakonseptin. Ravintola täydentää palveluillaan Horisontin lyömätöntä yhdistelmää sinne sijoittuville yrityksille”, SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola sanoo.
BISOUBISOU brasserie & bar aukeaa vappuaattona 30. huhtikuuta 2025 osoitteessa Hermannin rantatie 9A ja sijaitsee 24. kerroksessa. Ajankohtaisia tapahtumia voi seurata ravintolan Facebook-sivuilta.