Takaisin
Uusia Hekan asuntoja Kalasatamaan marraskuussa 2023

Helsingin kaupungin asunnot Oy:n (Heka) sijoittaa uusia asuntoja Kalasatamaan. Uudiskohde valmistuu syksyllä 2023.

 

Kalasataman Kaljaasi Fortunan katu 6:een nousee uusia Helsingin kaupungin asunnot Oy:n (Heka) asuntoja marraskuussa 2023. Kohteen asuntojen hakuaika käynnistyi kesäkuussa.

Kohde kattaa yhteensä 71 asuntoa, ja niiden koot vaihtelevat yksiöistä neljän huoneen asuntoihin. Se sijoittuu Sompasaaren Johanna-kortteliin, johon rakennetaan myös päiväkoti Sompasaari.  

Kaljaasi Fortunan katu 6 on Helsingin kaupungin asuntotuotannon, Hekan ja Helenin yhteinen Energiapilotti-hanke. Rakennuksiin sijoitetaan ilmanvaihdon ja jäteveden lämmöntalteenottojärjestelmät, aurinkopaneeleja vesikatoilla sekä aurinkosähkölaseja rappukäytävään ja osittain julkisivuille. 

Kaikki asunnot on suunniteltu esteettömiksi, ja niissä on esteetön sisäänkäynti. Rakennuksessa on kaksi hissillistä porrashuonetta, joihin molempiin on esteetön kulku kadulta. Porrashuoneista on myös esteetön yhteys pysäköintihalliin ja hallin päälle rakennetulle yhteispihalle.Kohteen pääsuunnittelijana toimii Asko Takala arkkitehtitoimisto Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit Oy:stä.

 

Lisätietoa kohteesta löytyy Hekan sivuilta.