Takaisin
Asunto Oy Helsingin Sompasaaren Sumppi
Sumppi
Taloyhtiön esittely

Sumppi on asukaslähtöinen ryhmärakennuttamiskohde, jonka asukkaat ovat suunnitteluttaneet ja rakennuttaneet, joten Sumppi on asukkaidensa näköinen. Pääsisäänkäynti johtaa viihtyisään aulaan, jossa on sohvaryhmä asukkaiden kohtaamisia varten. Yhteisöllisessä talossa on suurkeittiölaittein varustettu monitoimitila, jossa mahtuu joogaamaan ja juhlimaan sekä 60 hlö ruokailemaan. Talosta löytyy kuntosali, kaksi saunaa, vierashuone ja kattopuutarha perinteisten aputilojen, kuten pesulan, pyöräkellarin, irtaimistovarastojen ja lastenvaunuvarastojen lisäksi.

Talo on perustettu kalliolle alkuperäisen Sompasaaren päälle, kantavat rakenteet ovat pääosin teräsbetonielementtejä, paikallavaletuin välipohjin. Talo lämpiää maalämmöllä, jota jaetaan asuntoihin lattialämmityksellä. Maasta saadaan kesäaikaan viilennystä asuntoihin. Energiaa saadaan myös jäteveden lämmöntalteenottolaitteella ja aurinkopaneeleilla. Asunnoissa on huoneistokohtaiset lämmöntalteenotolla varustetut ilmanvaihtolaitteet. Asuntoja on 39 ja jokainen on yksilöllisesti suunniteltu, asukkaansa näköinen koti.

Sumppi sijaitsee Sompasaaressa, Loviseholminpolun ja Kaljaasi Auroran kujan kulmauksessa, Loviseholminpuiston itälaidalla.

Taloyhtiön tiedot
Nimi:
Asunto Oy Helsingin Sompasaaren Sumppi
Kutsumanimi:
Sumppi
Osoite:
Loviseholminpolku 8, 00540 Helsinki
Arkkitehti:
Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy
Rakennuttaja:
As Oy Hgin Sompasaaren Sumppi, Koti Kaupungissa ry:n jäsenien perustamana
Rakentaja:
Rakennusosakeyhtiö
Omistaja:
Tontin omistaa Helsingin kaupunki. As Oy:n osakkeet omistaa yksityishenkilöt
Myyjä:
Kohteessa ei tapahtunut asuntokauppaa
Asuntojen määrä:
39
Korttelin nimi:
Aurora